10.10.2017

Takaisin tositoimissa

Melkein vuoden tauon jälkeen Pastilli palasi taas radoille tositoimiin. Se viime startissaan Eskilstunassa (marraskuussa 2016) rikkoi jalkansa ja uran jatkuminen oli vaakalaudalla. Onneksi meillä ei ollut hevosen kanssa kiire ja näin ollen Pastilli pääsi jatkamaan reeniä kesän loppupuolella. Pastilli näytti tarpeeksi hyvältä nyt syyskuun lopussa ja Jari ilmoitti sen Forssaan pronssidivisioonakarsintaan.

(c) Markus Virtanen

Forssassa meitä oli vastassa kylmä ja sateinen sää. Kyseessä oli viikon pääravit eli 76-ravit ja niissä juostiin myös Tammavaltikka. Käytiin tallialueella moikkaamassa Jaria ja konimusta, itse olin siis tällä kertaa vain katsojan roolissa vaihteeksi. Pastillin varusteisiin oli tullut jonkin verran muutoksia aikaisempaan, päähän oli lisätty neopreenihuppu, smurffilappu oli otettu pois ja kuolameksi vaihdettu puoltaja. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan neopreenihupun "paine" rauhoittaisi hevosta ja se oli koettu Pastillilla hyväksi ja se oli ollut lämmityksessä oikein rauhallinen, mikä ei siis ole ollut tavanomaista Pastillille. 

(c) Markus Virtanen

Pastillin lähtö oli vasta seitsemäs, joten aikaa odottelulle oli paljon. Toki ajan sai kulkemaan mainiosti seuraamalla aikaisempia lähtöjä, jotka olivat hyvin mielenkiintoisia. Esimerkiksi suomenhevosori Larvan Hurmos otti kuudennen peräkkäisen voittonsa. Tällainen voittoputki on harvinainen, varsinkin suomenhevosilla. Nyt Hurmoksella on jo seitsemän voiton putki, kun se voitti Vermossa 4.10.
Kun lähdön hetki viimein koitti jännitystaso alkoi olla aika korkealla. Startti sujui niin hyvin kuin näin pitkän tauon jälkeen voisi sujua ja ottaen huomioon, että lähdön väliajat olivat 11.5, 15.0, 11.5 ja 13.0 (eli aika lujaa, varsinkin tämän tason hevosille), niin ei voinut olla kuin tyytyväinen kahdeksanteen sijaan ja 14.3 tulokseen. Jalkakaan ei osoittanut mitään oireita ja hevonen ei ollut liian väsynytkään startin jäljiltä, joten kaikin puolin ihan onnistunut reissu! (Lähdön näet tästä, 30.9.2017 Forssa lähtö 7.)

12 kommenttia:

 1. Ihanaa eksyä blogiin jossa kerrotaan kuulumisia raviurheilun saralta ! 😍 Kivaa, helppo lukuista tekstiä, sekä laadukkaita kuvia. Toivotaan että jatkossakin pääsette starttaamaan Pastillin kanssa ! 😊

  VastaaPoista
 2. Kiitti ja kiva, että tykkäsit!

  VastaaPoista
 3. Oi onpa kiva eksyä ravureista kertovaan blogiin! Pastilli on kyllä todella hienon näköinen hevonen ja todella upeaa, että jaksoitte sen kanssa malttaa ja jalkaa parannella. Ei todellakaan mikään häpeä tuo tulos pitkän tauon jälkeen, todella hienosti Pastilli suoriutui.

  Jäinkin seurailemaan teidän menoa tarkemmin :)

  saarusti.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan mahtavaa, että kiinnostuit!

   Poista
 4. Kivaa, että löytyy raviblogejakin, niitä kun tuntuu olevan todella harvassa. Kiva, että Patilli on päässyt takaisin tositoimiin ja toivottavasti jalka ei rupea regoimaan haitaten treenaamista ja kilpailuja.

  Pakko laittaa blogi seurantaan sillä raviurheilijana nuo perinteiset ratsastuksesta pelkästään kertovat blogit eivät oikein enää nappaa niin kuin joskus aikaisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toivotaan parasta, että jalka pysyy kunnossa! Kiva, että löysit mieleistä luettavaa! :)

   Poista
 5. Mä en oo sun blogiin eksnyt kuin varmaan pari hassua kertaa, ja oon menettäny jotain suurta! Kirjotat tosi hyvin, tää postaus oli mielenkiintoinen ja ei lainkaan tylsä kuulumispostaus. Oisin voinu jatkaa lukemista vaikka kuinka.

  ite en oo raviurheilijaa nähnykkään, mutta aihe kiinnostaa silti paljon. Hyvät raviblogit tuntuvat olevan vähissä mutta tää on just sitä mitä etin, eli blogi päätyy ehottomasti lukulistalle!

  Tää pastilli on oikein suloinen <3 toivotaan että sen jalka pysyis hyvänä, jotta voisitte jatkaa kunnon treenaamista ja kilpailemista. Mukavat syksyn jatkot!

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja hyvää syksyä sinnekkin! :)

   Poista
 6. Onpa blogissasi kiva ulkoasu! En ole kovin paljoa raviblogeja seuraillut, mutta tästä tykkäsin kovasti.

  Toivottavasti tuon Pastillin jalka pystyy kunnossa, jotta se saa tehdä vielä itselleen mieluisia hommia. Pastilli on muuten ihan supersuloinen!

  www.ninnujaviivi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pastilli kiittää ja kiva että tykkäät!

   Poista
 7. Mukavasti kirjoitettu postaus, mutta se olisi saanut olla aavistuksen pidempi, jotenkin tuntui, että se vähän töksähti loppuun.
  Toivottavasti kuitenkin tuon Pastillin jalka pysyy kunnossa! Ei ole ollenkaan kiva, kun heppa joutuu olemaan saikulla.

  VastaaPoista

Muistathan jättää asiattomuuden omaan tietoosi!