26.9.2017

Kolme päivää Hilkkaa

Tutustuin tuossa elo-syyskuun vaihteessa uuteen tuttavuuteen eli Hilkkaan. Hilkka on Ratsutila Linjamäen tuntihevonen ja siellä siis siihen tutustuin. Ensimmäisen kerran Hilkalla menin vauhtimaastossa ja tykästyin heti sen vauhdikkaaseen laukkaan ja herkkisluonteeseen. Toisen kerran Hilkalla menin estetunnilla. Edeltävällä tunnilla Hilkka näytti välillä vähän kompuroivan ja Hannun onnettomuus oli juuri edellisenä päivänä tapahtunut, joten kauhukuvat pyörivät alkutunnista päässä. Yllätyin kuitenkin tosi positiivisesti, Hilkka oli kiva ja sain sen yli jumpastakin ongelmitta. 

Torstaina 21.9 oli vuorossa taas tunti ja luvassa leikkejä ilman satulaa. Siitä olikin jo vähän aikaa, kun viimeksi olen leikkitunnilla ollut ja niillä on aina tosi kivaa ja hauskaa. Listassa luki, että saamme itse päättää hevoset ja minulle valikoitui jäljelle jääneistä sitten Hilkka. Tunnilla tehtiin paljon eri juttuja, oli viestikisaa ja laukkakisaa jne ja Hilkka oli hyvä. Ainut vain, että kun sillä on aika terävä säkä ja se on "kolmionmuotoinen" niin epämukavuusaste oli välillä aika korkealla :D

Tässä pari videota, joista kaksi ekaa on alkuverkasta ja kaksi vikaa loppupuolelta tuntia. Videomateriaali sisältää voimakasta kielenkäyttöä

Videot (c) Anna / Dreaming of Bag End

Lauantaina vuorossa oli koulukisat, joissa menin HeB K.N. Specialin. Tämä oli siis neljäs kerta, kun olin Hilkan selässä joten mitään huippusuoritusta en todellakaan edes odottanut. 
Veryttelyssä Hilkka oli todella kuuman oloinen, se puski ja puski eteenpäin ravissa enkä saanut sitä oikein yhtään kuuntelemaan pidätteitä. Verkka sitten huipentuikin pieneen pätkään pukkilaukkaa ja tässä vaihessa totesinkin, että jos me saadaan radasta hyväksytty tulos, se olisi kuin pääpalkinto. Kentällä Hilkka kuitenkin hieman rauhoittui, vuoroa odotellessa. 
Radalla Hilkka oli vähän jännittynyt ja tuomarin papereissakin luki, että ei vastaa pidätteisiin ja on jännittynyt. Yksi isompi moka radan varrelle mahtui; ensimmäisellä laukkaympyrällä en saanut laukkaa nostettua kunnolla ja näin ollen näistä kahdesta kohtaa tuli neloset. Muuten ohjelma oli aika tasaisesti viiden ja kuuden pisteen välillä. Lopputuloksena oli 54%, johon olen enemmän kuin tyytyväinen. Mun ekat koulukisat pariin vuoteen, meidän eka koulurata ja vielä saatiin tavoitekin saavutettua eli hyväksytty suoritus. Tästä eteenpäin vaan lisää treeniä niin aletaan lähentelemään niitä säädyllisiä prosenttimääriä!


 Hilkalla on tosiaan siis hissikuolain ja multa unohtui remmi jolla saadaan estettyä kuolaimen liika "vääntyminen". (Ja tosiaan harkkakisat oli siis kyseessä)

Sunnuntaina oli esteiden vuoro, joissa hyppäsin pikkuluokan 70-80cm. Hilkka oli veryttelyssä tosi hyvä ja tuli pidätteestä takaisin esteiden jälkeen mukavasti. Otin siinä maneesissa pari verkkahyppyä ja sitten pihalle odottelemaan. 
Rata oli kokonaisuudessaan aika hyvä, vaikka sieltä pari puomia tulikin alas. Vauhtia olisi voinut ehkä hiukan vähentää, mutta Hilkka on vähän tuollainen ferrarimallin hevonen. Mukavaa vaihtelua siis Relliin, jota tarvitsee ratsastaa aikalailla eteen. Kisoista jäi hyvä fiilis ja haluaisinkin enemmän alkaa vielä hyppäämään Hilkalla, nyt kun on päästy vauhtiin ja pois alkukankeudesta!

Tässä näkyy, kun kuolain on oikeassa asennossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan jättää asiattomuuden omaan tietoosi!