15.7.2017

Haastattelussa Olli Koivunen

Olin Teivossa raveissa eilen (14.7), kun oli Martti Keskisen ajajamestaruus ja finaalissa juoksi Jarin Beauty Pace ja se sai ohjastajakseen Jukka Torvisen. Samalla käytävällä kuin Jari olivat Irrit, joiden hevosta ajoi Olli Koivunen, jota olin siis haastattelemassa. 

(c) Minä, joskus viime kesänä Vermossa

Pysäytin Ollin Teivonlinnan pihalla ja kysyin olisiko hänellä hetki aikaa ja kerroin asiani. Hänellä oli aikaa, joten pidemmittä puheitta siirryin asiaan. Ensiksi kysyin nämä perus kliseiset kysymykset, eli kuka olet ja mistä tulet, joihin sain vastaukseksi "Olli Koivunen Suomen Turuust". Minulla oli valmiina paljonkin kysymyksiä, ihan järkeviäkin, mutta minua jännitti paljon ja introverttinä sosiaaliset tilanteet vieraiden ihmisten kanssa eivät ole mikään minun juttuni, kaikki kysymykset kaikkosivat päästäni (tyhmänä en ollut kirjoittanut niitä muistiin), sanatkin menivät sekaisin ja näytin varmasti totaaliselta idiootilta siinä takeltaessani. Ne kysymykset, jotka mieleeni jäivät, kysyin ja olin ihan tyytyväinen, että uskalsin edes pysäyttää hänet ja puhua. 

Aloitin kysymällä, minkälaisilla hevosilla hän tykkää ajaa ja hän kertoi pitävänsä tietysti hyvistä hevosista, mutta lisäsi, että hyväajoiset ja kiltit hevoset ovat myös hänen mieleensä. Samaan syssyyn kysyin parhaasta ravimuistosta ja sain vastaukseksi Ratu Royalen voiton Solvallassa Elitloppet-viikonloppuna vuonna 2016 (juoksun näet tästä). Sekavien kysymysten sarjaa jatkoi kysymys, milloin hän kiinnostui raveista ja hevosista, vai oliko hän pienestä pitäen mukana hevosjutuissa. Oletin, että hän olisi ollut aina kiinnostunut hevosista, sillä hänen isänsä on ammattivalmentaja- ja ohjastaja, mutta hän kertoi kiinnostuneensa hevosista vasta 11-12 -vuotiaana ja silloinkin siis vain hevosista, ei poneista. Hän mainitsi ajaneensa myös muutaman ponistartin ja omistaneensa ponin, mutta poni oli toiminut lähinnä hevosten "korvikkeena", kun ei vielä silloin saanut hevosilla kilpaa ajaa. 

Lopuksi kysyin olisiko hänellä vinkkejä aloitteleville kuskeille, sekä lajista kiinnostuneille, joita tuli muutama:

  • Hakeudu ravihevosihmisten pariin (raveissa tai muiden tapahtumien jne. kautta)
  • Mene töihin tallille, mahdollisuuksien mukaan hyville valmentajille ja hanki sitä kautta kontakteja
  • Kuuntele kaikki neuvot, opit ja ohjeet treenaamisesta ja hoitamisesta, mutta opettele ajan myötä erottamaan hyvät vinkit sellaisista, joiden pitää mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos


Kiitoksia ajasta ja vastauksista Ollille!

-Sara

6 kommenttia:

  1. Tää oli tosi hyvin toteutettu postaus, ja varmasti tosi hyödyllinen kaikille ravijutuista kiinnostuneille! :)

    VastaaPoista
  2. Hyvin tehty postaus, sait jopa tälläisen raveista tai ylipäätään hevosista mitään tietävän kiinnostuksen :)

    VastaaPoista

Muistathan jättää asiattomuuden omaan tietoosi!