10.3.2017

Kaikennäköisiä kuulumisia

Moikka taas pitkästä aikaa!

Koulussa ollut vähän kiireitä (mm. yhteishaku), niin kirjoittaminen on jäänyt vähän vähemmälle.

Tässä viimeviikkoina olen ratsastellut vähän kaikennäköisillä ja kokoisilla hevosilla, joten teen nyt postauksen, jotta pääsette taas kiinni, että mitä, missä ja milloin :)

Tiistaisin kävin Siirillä, viikolla 9 (eli hiihtolomalla) irtojuoksutin ja mammalla oli oikein paljonkin virtaa, jonka johdosta esitteli kyllä tosi hienoa ravia. Siiriä on oikein kiva irtojuoksuttaa, kun se lukee niin hirveän hyvin kehonkieltä. Ei tarvitse kun painopistettä vaihtaa ja siirtyä toiselle puolelle ajolinjaa niin mamma jo vaihtaa suuntaa. Irtojuoksutusta edeltävällä kerralla ratsastin ihan normaalisti. Kävin Siirillä myös viime sunnuntaina (5.3) ja viime tiistaina (7.3). Näillä kerroilla ainoastaan kävelytin Siiriä kun kenttä oli kova ja jäinen. Tiistaina myös tuuli kovasti, mikä jännitti mammaa taas ihan hirveen paljon. 

Siiri korvat tötteröllä irtojuoksutuksen jälkeen

Anjalassa kävin tunnnilla ihan normaalisti perjantaisin ja molemmat kerrat menin Rosalla (Kipikiin Rosalinta), joka on 5v lapsihepo. 8 viikolla oli puomitunti ja hiihtolomalla estetunti. Rosalla ei oltu aiemmin hypätty kuin pieniä ristikoita ja mentiin tamman ekat pystyt! Hyppy tuntui selkään oikeen mukavalta ja Rosa on aika rohkea hyppääjä, lähdettiin muutama hyppy meinaan vähän liiankin kaukaa. Välillä ja jo aiemmilla kerroilla on tullut huomatuksi, että tamma välillä vähän kiukuttelee kun joutuu oikeisiin töihin eikä pääse vaan hölköttelemään uraa pikkulasten kanssa :D.

Hiihtolomaviikon maanantaina kävin kokeilemassa Siirin tallilla asustelevaa hevosta, nimeltään Dollari (Dollár III). Tein Dollarilla kentällä ihan perusjuttuja ja kokeilin kaikki askellajit lävitse. Dollari oli oikein mukavan oloinen ja Dollarin omistaja näytti kaikkien tavaroiden paikat ja ruokinnan, että sitten jos hän apua tarvitsee hoitamiseen ja liikutukseen, tiedän mistä kaikki löytyy. Avulle oli tarvetta 7.3 tiistaina ja siivosin karsinan ja laitoin ruuat sekä kävelytin Deetä kentällä, kun oli siis tosiaankin aika jäistä. Deen omistaja laittelikin viestiä, että voitaisiin joku päivä lähteä käymään maneesilla ratsastamassa, ellei kenttä tee tässä jotain ihmeparantumista viikon parin sisään. Sieltä toivottavasti saisin jotain kuviakin.

Sunnuntaina kävin auttelemassa Pauliinaa Kuun kanssa (toisinsanoen mäkätin ja jakelin neuvoja, kun he hyppäs maneesilla ja harjotteli Kuun kääntämistä) ja käytiin myös ajamassa Leenulla pari kierrosta eli yhteensä n. 4km. Ei menty kuin pientä hölkkää, kun sielläkin oli paikat jäässä. Täytyy toivoa, että joko tulisi hirveesti lunta pehmentämään ja lisäämään pitoa tai sitten sulaisivat kaikki kokonaan pois. Itselle toi jälkimmäinen vaihtoehto kuulostaa paljon houkuttelevammalta, kun kevät lähestyy. 

Tälläistä tälläkertaa, vähän lyhyehkö ja kuvaton postaus, mutta ensikerralla nähdään toivottavasti kuvien kera!

-Sara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan jättää asiattomuuden omaan tietoosi!